Vattenkurs för retriever

Innehåller tre kurstillfällen 10/8,  31/8 och 14/9

Tiden är kl 17-20 (om vi inte kommer överens om nåt annat i gruppen sen). 

Plats: Molkom 

Kostnad: 1260kr 

Max 5 deltagare.

Anmälan:  malin.nelson@hotmail.se

  

Välkommen till en kurs där vi under tre tillfällen jobbar med att bygga upp linjer, markeringar, jobba vid båt och mycket mera. Din hund bör frimodigt gå i vatten och ha en viss stadga för att bäst kunna tillgodogöra sig kursen. 

Kursledare är Malin Nelson

"Min filosofi är att hundträning ska vara roligt - både för hunden och föraren. En positiv träning ger ett bra samarbete mellan dig och din hund. Att ha hund, och träna hund, ska inte vara svårt och krångligt, det ska vara roligt!" Malin är utbildad allmänlydnadsinstruktör med egna meriter inom både lydnad, bruks och jaktprov.2021-05-05

Har du målet att starta på fältprov med din spaniel? Vi kommer att starta upp en träningsgrupp i början av juni, max 8 deltagare. Gruppen kommer inte att ha någon Instruktör, alla hjälper alla. Man ska ha god grundlydnad på sin hund, en fungerande inkallning och hunden ska vilja apportera utan problem. 

Under hundförbudstiden kommer vi träna och befästa moment som dirigering, apportering, signaler och allt som hör till grunderna i spanielträning. När hundförbudstiden är över kommer vi vara på mark med fågel i för att träna fältsök och om mognad samt rutin känns ok hos hunden finns möjlighet att få fågel fälld över sin hund. 

Detta är alltså ingen träningsgrupp för de som bara vill aktivera sin spaniel, man ska ha ett tydligt mål mot provstart. Vi kommer vara på olika ställen att träna i Värmland. Om det finns stort intresse så kommer det bli möjlighet att starta fler träningsgrupper men då delas de in på kunskapsnivå. 

Vid intresse kontakta Spanielansvarig via mail: hundfocus@gmail.com  eller mob: 076-0090818 

/SSRK Värmland